Lange reis, met mooie hotelkamers en turbulentie
Door: SuzanHendriks
Blijf op de hoogte en volg Suzan
17 September 2011 | Nieuw Zeeland, Ohaupo
Allereerst even sorry dat het zo lang heeft geduurd, dat jullie iets van mij hebben gehoord. Ik zit hier achter mijn I-pad om 2 uur 's nachts een verhaal te typen. Maar toch wil ik jullie laten weten hoe het is gegaan, de reis enzo.
Het begon allemaal zaterdag. Mijn collega's hadden een leuk avondje Brey voor mij geregeld om feestend uit Nederland weg te gaan. Dit is ze zeker gelukt. Bedankt lieve meiden. Zondag-overdag had ik echt afscheid genomen van oma en opa Sevenum. Ze vonden het niet echt makkelijk hun kleindochter op zo'n verre reis ging. Het was dan ook wel even slikken toen we echt naar huis moesten gaan. Eenmaal thuisgekomen, kwamen mijn Ottersumse vriendinnen ook afscheid nemen. Dit was ook niet echt gemakkelijk. Maar ik ben heel blij dat ze nog even langs kwamen. Lieve meiden bedankt voor het leuke cadeau.
Maandag begon ik toch wel te kriebelen. Ik dacht even echt bij mezelf waar begin ik aan. Gelukkig ben ik daar overheen gekomen.
Dinsdag was de dag. Ik was echt heel erg gespannen en volgens mij was dat ook heel erg goed aan me te merken. Overdag had ik mijn koffer in gepakt, maar als je mij een beetje kent, weet je dat ik ook nog altijd dingen op het laatste moment moest doen. Zo ook dit keer. Eenmaal ready to go was er geen weg meer terug. Na een rit van ongeveer 2 uur (waarvan ik dacht dat we bijna te laat kwamen voor het in-checken), kwamen we aan op Schiphol. Papa hielp mij met in-checken, echt heel handig en lief, want alleen zou ik het niet gedurfd hebben. Vijf really big hugs en enkele traantjes later, ooh ja en ook nog een lekker broodje, was het ze ver om naar de gate te gaan. Dit verliep gelukkig allemaal prima en het was een vlucht met heel weinig turbulentie. Na 12 uur vliegen kwam ik dan eindelijk aan in Maleisië. Daar was ik blij om, geen niet zo'n lekker vluchttijdmaaltijden meer. Hier moest ik over het super nette Malisia Airport lopen om mijn shuttle te vinden. Uiteindelijk kwam die en kon ik lekker naar mij hotelletje. Dit was een hele mooie kamer. Het was nu inmiddels al woensdag
De volgende ochtend was ik al vroeg uit de veren, want ik wilde de vlucht echt niet missen. Ik begon hem best we te stressen, omdat ik niet zeker wist of mijn koffer wel was doorgegeven. Later zou ik er achterkomen dat het wel gelukt is. Ik vloog met Malisia Airlines. Het vliegtuig was heel groot, maar ik voelde me net een sardientje. Na 11 uur vliegen en niet lekkere vluchtmaaltijden en nog een heel klein beetje turbulentie, was ik eindelijk in Auckland. That was really nice mates!
Als een echte backpacker belde ik naar de shuttle-centrale. Ik had om half 12 gebeld en de shuttle kwam drie kwartier later. Dus dat was balen. Inmiddels was het alweer donderdagnacht. Drie kwartier later en wat afvragingen verder, kon ik ik dan eindelijk naar het hotel gaan. In het hotel ben ik vrij snel gaan slapen.
De volgende ochtend was ik weer op tijd op. Ik was veels te vroeg op het vliegveld. Mijn tijd heb ik toen volgemaakt met spelen op mijn I-pad en mensen kijken. Op een gegeven moment kwamen er allemaal jongeren van mijn leeftijd in de buurt zitten en ze zagen er vet gespierd uit. Ik dacht nog bij mezelf, wow hoe kun je op deze leeftijd al zo breed zijn. Ik denk dat het rugbyspelers in spe waren. Na de uitgebreide observatie en wat hersenkraking ging ik in-checken voor mijn laatste vlucht. Van Auckland naar Hamilton. Het in-checken en boarden verliep prima. Bij de gate aangekomen, ondekte ik dat ik in een heel klein vliegtuigje kwam te zitten. Het had maar twintig stoelen! Ik zat bijna op schoot bij mijn buurman. Mijn plek was bij de emercy exit, wat ik toch wel eng vond. Gelukkig mocht ik ruilen met iemand. Haha ik zat bij een of andere hoge pief in het vliegtuigje. Het was iemand van de Japanse Rugby Union. Deze vlucht vond ik heel eng, want er was super veel turbulentie. Ik dacht nooit dat ik Hamilton zou halen. In Hamilton stond een heel ontvangstcomité, ik dacht voor mij, maar helaas, het was voor de Japanner. In Hamilton was het druk, want 's avonds zou Nieuw-Zeeland tegen Japan rugbyen.
Hilda en Frans kwamen mij ophalen. Het was heel leuk om hun te zien. Na een ritje van een klein kwartier kwam ik aan op mijn verblijfplaats. Het is echt super mooi en alles was precies zoals ik op Skype had gezien. Na geïnstalleerd te zijn heb ik kennis gemaakt met Daniël, de jongste van de Van Schietjes en tevens mijn baas. Hij liet mij de Farm zien, waar ik kom te werken. Ook leerde ik Maarten kennen, de middelste en hij is ook mijn baas. Met Hilda ben ik naar haar schoonzus geweest en ook naar de winkel. Zo heb ik de omgeving een beetje verkend.
's Avonds heb ik met de jongens de rugbymatch gekeken en dat was erg lachen. Zij wonen in het oudelijk van Hilda en Frans. We hadden lekker gechillt. Nu ben ik net terug hiervan. Het reizen en al deze dagen waren heftig, maar super. Ik ben blij dat ik er ben. Maar nu ga ik toch maar slapen. Jullie horen nog van me.
Dikke kus Suzan!
17 September 2011 - 08:45
Fenna:
Suuuuuuus! Ik ben zooooooooo blij dat je nog leeft :) - en dat bedoel ik niet sarcastisch or whatever. Je weet hoe ik over vliegen denk en moet je nagaan dat je drie dagen lang dat moet doen, GATVER. Ik ben echt heel trost op je!
Ben blij dat ik een smsje terug kreeg vanuit Maleisië. Hoe vet, m'n eerste smsje van zo'n verre afstand, hihi.
Maar we gaan zeker skypen toch, want je bent nu een echte Nieuw-Zeelandse. VEEEET.
Ik heb veel aan je gedacht dezer dagen en ben echt blij dat 't goed is gekomen :) Ook fijn dat het nog wel meeviel. En sowieso respect dat je hebt doorgezet en hebt gedurfd.
<3 Hele dikke zoenie van mij.
Ik volg je overal, I'll be watching u. Hihi. -
17 September 2011 - 10:08
Yasmille:
Hee suzan!!
Ik ben blij dat je goed bent aangekomen en dat het allemaal goed is gegaan!
Nu begint het eingelijk pas echt, super veel plezier daar:D!
Liefs Yasmille -
17 September 2011 - 17:53
Sapho:
Suzaaaaaan
wat een reis zeg! 3 dagen lang :o ik ben wel blij dat je veilig en wel bent aangekomen! En dat alles ook met de koffer goed is gekomen! Je had daar nog wel een beetje stress over in nederland haha,
heeel veel plezier en succes met werken! En plaats maar veel verhaaltjes want ik wil natuurlijk wel weten wat jij daar allemaal uitspookt he!
xxxxxxxx -
18 September 2011 - 09:47
Judith:
Oeh Suus! Wat een avontuur, nu al!
Ik ga het zeker volgen!
xxx Judith -
18 September 2011 - 16:17
Laura:
Nou zeg, dat is me wat zo'n hele reis! Goed dat je dat hebt overleefd, zit dat er ook weer op ;)
Ik ben echt heeeel benieuwd naar je volgende verhaaltjes! Echt leuk om te lezen:D
heel veel plezier suuus!
Liefs xxx! -
19 September 2011 - 20:04
Santhi :
Haa meisje,
Wat leuk om dit te lezen.
Fijn dat je goed aan bent gekomen!!
Ik vond het vorige week zondag erg fijn om even 'afscheid' te komen nemen met de vriendinnen. (De tranen zijn gelukkig weer weg:P)
Ik wens je ontzettend veel plezier en ik zal skype snel aanmaken;)
Hele dikke kus terug vanuit Ottersum!! -
20 September 2011 - 07:07
Joop:
Hoi Suzan, Goed om je turbulente reisverslag te lezen. Van Ans en Berry begrepen dat je je eerste rugby wedstijd al gezien had, Life? Wij hielden het bij een roadmovie op TV uit .. Australie, ook leuk om in de mood te komen. Zaterdag heb ik Sjuuls feestje moeten missen vanwege een Tai chi leraren seminar, maar Ans vertelde me dat het heel gezellig was ondanks dat ze er jou miste: 'het voelde leger' Ze had ook jou verslag gelezen en gereageerd, maar wellicht niet geplaatst. bij deze dus alsnog. Geniet ervan. Al aan het werk?
Liefs van ons,
Follow you